Snart 1 år med Føyka

Det er på sin plass at Føyka får et eget innlegg her. Det er snart 1 år siden jeg hentet hjem min første labrador, selvsagt av jaktlinjer. For et år sier jeg bare! Dette året har vært en reise på rosa skyer.

Veldig moro å trene en ny rase, litt av moroa med hundetrening er å finne frem til løsninger og hva som passer akkurat for denne hunden.

For en nydelig hund Føyka er🧡 Hun er snill, mild, følsom og har alt hva jeg kunne drømme om i en hund. Hun passer perfekt for meg. Føyka har god motor og fart i bena, hun elsker å apportere og har et ubetinget ønske om å gjøre sitt aller beste! Samtidig har hun en avknapp som nærmest gjør henne usynlig. Føyka er en hund som vekker oppmerksomhet med sitt vesen og jeg kunne solgt henne minst 10 ganger. Men nei, denne skatten er min🧡

Føyka har blitt trent jevnlig fra hun kom i hus mot å kunne stille på jaktprøver. I vinter trente vi en del Lp i hundehallen og vi fikk inn mye av de tekniske momentene i øvelsene som inngår i jakttreningen. Så da våren kom kunne vi ha fokus på ro, jaktfot og jakttrening. Ro treningen har vi forresten hatt med oss hele tiden og vær bevisst på å hele tiden ikke skape forventning. Eller for å si det på en annen måte. Ro fører til aktivitet.

Vi har ikke trent mot å stille på BK prøve. Jeg tenker og trener på øvelser lenger frem i programmene og ønsker få inn lange linjer, dirigering, nærsøk og vi har jobbet med minnebilde for å forberede blinde linjer.

Vi har også vært på 2 jaktkurs. Retrieverjakt er nytt for meg, så for å tilegne meg mest mulig kunnskap er jeg helt avhengig av kurs og treningsvenner som kan mye mer en meg. Vi har fått mye god inspirasjon og progresjon av kursene.

Gode treningsvenner har vi også som har drevet med jakttrening en god stund og som selv har hunder i AK klassen. Treningen med disse har vært helt nødvendig for meg. Jeg er så glad og takknemlig for at jeg har funnet dere🥰 Ingen kommer frem i denne sporten uten hjelp av hverandre. (Litt som i bruks).

For de som lurer; Føyka sitter i midten😉

For å kunne stille på offisielle jaktprøver må du bestå kvalifiseringsprøven. Den inneholder visning av tenner/tilgjengelighet, 50 m fot i line og 50m fri ved fot. En innkalling fra 50 m og en markering hvor dommer dømmer søk, stil og apport. Så er det skudd test til slutt.

8. mai bestod Føyka og jeg kvalifiseringsprøven✅

12. juni var vi påmeldt vår første offisielle jaktprøve i BK klassen. For å gå videre til AK klasse så må du oppnå en 1. premie i BK. Det er tre premiegrader Good – Very Good og Exellent

Det ble en kanonstart for vår del og vi fikk Exellent og 1. premie på første forsøk🥳🎉👊

Stolt

Ydmyk

Takknemlig

Nå skal vi trene på videre, vi skal på kurs i juli mnd. og gleder oss veldig til det. Det blir lenge til start i AK, kanskje neste år. Men vi skal være med på jaktcup og unghundprøver i WT (working test). Jeg gleder meg til vegen videre med Føyka🧡

Dette innlegget ble publisert i ukategorisert. Bokmerk permalenken.